Pelancongan di Melaka - Melaka International Bowling Centre

Sukan bowling merupakan antara sukan yang diminati di Malaysia. Melaka juga tidak ketinggalan dalam menyediakan kemudahan sukan bowling di negeri ini dan sukan bowling juga merupakan antara tarikan pelancongan di Melaka yang sering menjadi tumpuan.

Antara pusat bowling di Melaka yang sering menjadi tumpuan ialah:

Melaka International Bowling Centre.

Pelancongan Di Melaka
Melaka International Bowling Centre

Melaka International Bowling Centre Mempunyai 52-lorong merupakan kompleks bowling terbesar di Malaysia yang bakal menjadikanMelaka antara lokasi antarabangsa bagi pertandingan bowling dan berfungsi sebagai pusat latihan bagi menghasilkan pemain bertaraf dunia.

Melaka International Bowling Centre.
Lane dilengkapi dengan mesin QubicaAMF

Lorong bowlingnya dilengkapi mesin bowling QubicaAMF. Melaka International Bowling Centre ini juga menempatkan kafeteria, kedai dan sebuah surau.

Ampang Superbowl, Mahkota Parade Melaka
 
Tempat menarik di Melaka
Pintu masuk ke Ampang Superbowl, Mahkota Parade

Ampang Superbowl mempunyai 40 lorong dan terletak di tingkat 2, Mahkota Parade, Melaka. telah beroperasi di Melaka sejak tahun 2005 dan merupakan antara pusat bowling terunggul di Melaka sebelum adanya MIBC di Ayer Keroh.

Lane di Ampang superbowl, mahkota Parade


Share on Google Plus

About Ben Noh

Kami menyediakan Homestay di Bukit Katil dekat dengan Ayer Keroh dan Di Taman Kesidang, Lorong Pandan di Bandar Melaka dan dekat dengan Bandar Hilir dan Klebang. Hubungi kami di 019-6507363 untuk penginapan homestay yang selesa, dekat dengan tempat menarik dan harga yang cukup berpatutan.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment