Salam Ramadhan Kareem Dari dPuncak Homestay - Tawaran Diskaun 20 % bayaran penginapan

Firman Allah ( Ayat Al-Baqarah ayat 183 dan 185 ) "Wahai orang-orang beriman!! Kamu diwajibkan berpuasa sebagimana yang diwajibkan ke atas orang-orang yang dahulu daripada kamu, supaya kamu bertakwa".

KEUTAMAAN RAMADHAN

Terdapat banyak hadis Rasulullah saw yang menjelaskan fadhilat dan keutamaan pusa di bulan Ramadhan, bukan sahaja untuk manfaat ummat Islam di akhirat kelak, malah ianya memberi faedah yang besar untuk kesihatan tubuh badan manusia di dunia ini.

ANTARA FADHILAT DAN KELEBIHAN BERPUASA DI BULAN RAMADHAN.
 1. Pintu langit dibuka
 2. Pintu-pintu syurga di buka
FADHILAT YANG LAIN
 1. Mereka yang berpuasa akan mendapat balasan syurga
 2. Orang yang berpuasa dimakbulkan permintaanya oleh Allah SWT
 3. Orang yang berpuasa mendapat 2 kegembiraan iaitu semasa berbuka dan apabila bertemu dengan Allah pada hari kiamat kelak
 4. Orang yang berpuasa mendapat peliharaan Allah Swt 5. Orang yang berpuasa dengan sempurna dijanjikan mahligai yang indah di syurga
 5. Setiap kali sujud orang yang berpuasa, dikurniakan 1700 kebajikan, dibinakan mahligai di syurga dan 70,000 malaikat memohon keampunan baginya dari pagi hingga petang.
Di kesempatan ini pengurusan dPuncak Homestay di Ayer Keroh ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada semua tetamu yang pernah menginap di homestay kami. Kami juga ingin memohon ampun dan maaf sekiranya terdapat kekurangan atau rasa tidak selesa anda semasa menginap di homestay kami.

Sempena bulan yang penuh baroqah ini juga dPuncak homestay ingin memberikan diskaun sebanyak 20% untuk 2 malam pertama dan tambahan 10% lagi untuk malam ketiga dan seterusnya bagi tetamu yang ingin menginap di homestay kami bermula dari 10 Julai 2013 - 9 Ogos 2013.

Sumber: Portal Komuniti Waqaf dan Endowmen UKM
Share on Google Plus

About Ben Noh

Kami menyediakan Homestay di Bukit Katil dekat dengan Ayer Keroh dan Di Taman Kesidang, Lorong Pandan di Bandar Melaka dan dekat dengan Bandar Hilir dan Klebang. Hubungi kami di 019-6507363 untuk penginapan homestay yang selesa, dekat dengan tempat menarik dan harga yang cukup berpatutan.
  Blogger Comment
  Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment